Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Montola

Pieksämäellä Montolassa sijaitseva vanha kalkkikaivos on sukeltajien suuressa suosiossa. Sukeltajia vanhassa kaivoksessa kiinnostaa paikan erikoisuus sekä Suomen olosuhteissa poikkeuksellisen hyvä näkyvyys. Kaivokselle matkaa majatalolta alle kilometri.

Juttu Ylellä kaivoksessa sukeltamisesta: https://yle.fi/uutiset/3-9599959

 

Niittylammen rannalla (300m) on viihtyisä grillauspaikka. Ranta on yksityisomistuksessa mutta Montolalaisten sekä Montolassa vierailevien vapaassa käytössä. Rannalta löytyy grillipaikka, katos pöytineen, puucee sekä polttopuuvarasto.

 

Majatalon läheisyydessä (800m) sijaitsevalla Kirvesvuorella on kävelypolkuja aarniometsän tyyppisissä maisemissa joissa sielu lepää.

Pieksämäki

Vedenjakaja-reitistö Pieksämäellä yhdistää harjut, kangasmetsät ja suoluonnon. Alueella on kunnostettu ja uudistettu vanhoja reittejä sekä rakennettu kokonaan uutta. Kilometreissä retkeilyreitistön pituus on 75, joista 40 kilometriä soveltuu maastopyöräilyyn ja 35 kilometriä patikointiin. Lue lisää täältä: https://retkipaikka.fi/iso-parran-polulla-pieksamaen-vedenjakaja-reitistolla/

Reittikartta täältä: http://sport.pieksamaki.fi/vjr/

 

Pieksämäen kesätapahtumista tunnetuin on heinäkuussa järjestettävä Big Wheels -harrasteautotapahtuma, jolloin kaupungin keskustassa sijaitsevan Pieksäjärven ranta täyttyy kromin kiillosta ja kauniista menopeleistä. Tapahtumaa täydentävät Savo Vintage -messut Kulttuurikeskus Poleenissa ihanine ajan asusteineen.

http://www.bigwheels.fi/ 

 

Pieksämäellä pääsee myös vaativampikin asiakas herkuttelemaan. Suosittelemme vahvasti kokeilemaan Jäppilässä sijaitsevaa Texas-tyylin grillaukseen erikoistunutta ja mainetta niittänyttä Jäppilän Kievaria (kuvassa). Lisää heistä voit lukea täältä: http://jappilankievari.com/

Kokeile myös:

http://www.ravintolafellini.com/

Virtasalmi

Virtasalmelta löytyy melonnasta kiinnostuneille Majavareitti. Reitin pituus on 23km ja koskiluokitus 0-II. Reitti soveltuu hyvin perhemelontaan. Matkan varrella majavien suuri patoalue. Reitillä järjestetään perinteinen melontatapahtuma vuosittain kesäkuun alkupuolella.

Lisää infoa: http://www.kanoottiseura.fi/?Melontareitit___Majavareitti

 

Motopark on moottorirata, joka sijaitsee Virtasalmella, 23km majatalosta. Motoparkissa järjestetään monenlaisia moottoriurheilutapahtumia. Asfaltoidun radan pituus on 3516 metriä. Sitä kiertää hiekkapohjainen rallirata jonka pituus on 3 000 metriä. Alueella on myös täysimittainen 402,33 metrin kiihdytysrata. Lisää infoa Motoparkin sivuilta: http://www.motopark.fi/

Haukivuori  

Haukivuori on pieni 2000 asukkaan kylä. Haukivuori tunnetaan kauniista luonnostaan sekä kalaisista vesistään. Haukivuori myös järjestää kesäisin suolentiksen mm-kisat. Suosittelemme tutustumaan Porsaskoskelle vievän tien kauniisiin maisemiin sekä tien alkupäässä sijaitsevaan uimarantaan joka matalana hiekkapohjaisena rantana on täydellinen erityisesti lapsiperheille.